Червено Вино Katarzyna Encore Сира 750 мл

този продукт Ви носи: 33 точки

Цена за 1 бр:

32.99 лв.

Не е наличен в момента

750 мл.

Вид опаковка:

стъклена бутилка

Състав:

100% Сира

Описание на продукта
Виното е в състояние да дари емоции и удоволствие, размисли и надежди на всеки почитател на бакхусовата напитка, именно затова и създателите му са запечатали стремежа на човешкия дух за "още" в този емблематичен бранд на Катаржина Естейт.
ENCORE е за авантюристите, за любопитните, за търсещите, защото силата да искаш и да се стремиш към "още" стои в основата на всяка победа.

Цвят: Наситен червен цвят с виолетов нюанс.
Аромат: Интензивен аромат на зрели горски плодове и тютюневи нотки, кафе и шоколад, подплатени с елегантен френски дъб.
Вкус: Вкусът е елегантен, с богат вкусов аромат, дълъг финал и кадифен послевкус.
Алк.: 14.5 %
Съчетание с храни: Много добре се съчетава с ястия от пуешко месо, сьомгови риби, пикантни деликатеси или печени червени меса.
Температура на сервиране: 18-20 °С

100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца.
Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20ч. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% - алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното се прехвърля във френски дъбови бъчви от по 225л.Произход:

България
Подобни продукти
Loading
Препоръчани продукти