Виното е бленд от самостоятелно направени вина. Селектиране на гроздето на самото лозе. Сортиране при преработката върху двойна сортировъчна маса – след ронкането с машина са отделени преминалите през ронкачката частици от чепки, повредените и зелени зърна, след което е винифицирано в иноксови ферментатори. Студена мацерация, контрол на температурата 25-28°С, кюваж 14-18 дни, малолактична ферментация. 90% от виното е отлежало между 10 и 12 месеца във френски дъбови бъчви – нови и използвани, батонаж. Избегната е стресиращата стабилизация на студ. Виното е нефилтрирано.
С Рубина изградихме структурата на виното, плътността и зрялата му плодовост. Сляхме ги с подправъчната пикантност и специфичните вкусове и аромати на Мелник 55. Добавихме малко от различността на Мавруд и нотки на нежност от Гъмзата. Зрелостта на гроздето и отлежаването в бъчви добавиха тонове на шоколад, ванилия, ядки и тост. И като не се отклонихме от философията си, направихме този бленд за ценителите на богати вина, със собствен стил, и многопластов ароматен профил.
Условия за съхранение
Съхранение на сухо и хладно място. Да не се излага на пряка слънчева светлина и висока температура.
Произход:
България