Сорт: Бленд от Каберне Совиньон, Мерло и Пти Вердо;
Цвят: Наситен пурпурно червен цвят.
Аромат/Нос: Комплексен, пикантен, атрактивен аромат, преобладават зрели червени плодове и нотки на дъб.
Вкус: Обемно, обло и сочно вино. Във вкуса се долавят сушени плодове, шоколад, кожа и ванилия. Дълъг финал и отличен послевкус.
Съчетание с храна: Могилово Вилидж прекрасно се комбинира със сурово сушени меса, пате или терин; студени телешки и дивечови меса; телешки или свински стек с гарнитура от картофи или бобови (зелен фасул, леща, нахут); месни пайове (Овчарски пай или Хачис Парментиер); козе и овче сирене, както и сирене Бри и Камембер.
Температура на сервиране: 16-18°C.
Препоръчва се поднасяне в чаша тип Бордо (високо столче, широк балон, широк отвор) или стандартна чаша за червено вино.
Условия за съхранение
Съхранение на сухо и хладно място. Да не се излага на пряка слънчева светлина и висока температура.
Произход:
България