Технологията на Мавруд Виница е все още непозната в България. Заимствана е от Италия, където по подобен начин се прави световноизвестното вино Амароне. В този случай гроздето се бере като се нарежда в касети за да може да се изсуши. Гроздето престоява в това положение 2-3 месеца, при което водата от зърната се изпарява, а захарите и другите вещества се концентрират няколкократно. След като гроздето достигне желаното състояние то бива преработено. Резултатът е едно изключително впечатляващо, плътно и екстрактно вино с невероятен потенциал.
Това вино е направено от 100% грозде Мавруд. Гроздето е сушено на открито в продължение на 2-3 месеца. По този начин е направена естествена концентрация на захарите и киселините. Pезултатът е едно впечатляващо, плътно и екстрактно вино с невероятен вкус, аромат и потенциал за стареене.
Виница е чудесно за консумация с дивеч и зрели сирена.
Подобни продукти
Препоръчани продукти
Моля, изчакайте.
Не желаете ли Безплатна доставка?
Добавете продукти за още лв. и доставката ще ви е безплатна.