Всички винени сортове, които се отглеждат в Мидалидаре, са внимателно подбрани с оглед собствените им характеристики и тероарните особености на Могилово. Но има три червени сорта, които изпъкват в развитието си и вдъхновяват създаването на Nota Bene. Уникален троен купаж от Мерло, Малбек и Сира, в различно съотношение за всяка реколта, Nota Bene „обръща внимание“ на най-доброто от Мидалидаре, събрано в бутилка червено вино.
Лозов масив: Каралиец и Дабовец (сертифициран за Био производство)
Цвят: Непрогледен мастилено-пурпурен цвят.
Аромат: Интензивен, изразителен нос с аромати на зрели горски плодове, доминиращо къпини, ликорис, натурален шоколад и нотки на кожа и ром с приятно интегриран дъбово-ванилов тон.
Вкус: Нота Бене е стегнато, хармонично плодово вино с плътно тяло и зрели, кадифени танини. Финалът е пикантен, с продължителен и изразителен послевкус.
Алк.: 14 %
Температура на сервиране: 16-18 °С
Съчетание с храни: Oтлично в компанията на пилешко, свинско или агнешко с барбекю сос или в азиатски стил, леко пикантни меса и месни пасти, както и зрели сирена.
Произход:
България