Цвят: Наситено жълт, със зеленикави отенъци и брилянтен блясък.
Аромат: На нос доминират интензивни цитрусови нюанси, тропи- чески плод, предимно манго. Вкусовият аромат е богат, долавят се дискретни акценти на дим, сметанени тонове и ядка.
Вкус: Много дълъг вкус със свеж характер, добре балансирана плътност и дълъг финал с усещане за кора от грейпфрут.
Отлежаване: 10 месеца в барици от френски дъб (225 л), 30% от които нови, и после минимум 3 месеца в бутилката.
Съчетание с храни: Сурови морски деликатеси, миди с леки сосове, зеленчукови терини и предястия, леки риби на скара, ястия от птичи меса с меки сосове и неагресивни подправки, твърди жълти сирена.
Най-добра температура за сервиране: 12° C.
Съхранение на сухо и хладно място. Да не се излага на пряка слънчева светлина и висока температура.
Произход:
България