Приятният млечнокисел и леко пикантен вкус на кашкавал Harmonica е вкусът на добре узрял кашкавал. А едно от най-важните условия, за да се получи добър кашкавал, който може да се усвоява правилно от човешкия организъм, е да се остави достатъчно време за зреене.
Това и всичко друго, което традиционната българска технология изисква, се спазва. Използва се млякото, издоено от пасящи в Троянския балкан крави. Не се пастьоризира, а само се обработва термично на 60-63°C за 20 секунди, за да се намали вредната микрофлора и същевременно да се запазят полезните млечнокисели бактерии. След охлаждане се добавя закваска и за 30 – 40 минути става подсирване. След едно денонощие се отделя от калъпа и сеоставя да зрее поне 45 дни.
Ето защо кашкавалът е богат на хранителни вещества, с високо съдържание на млечна мазнина, белтък, минерали и аминокиселини. И е обяснимо вкусен.
| Хранителни стойности за |
100 г |
| Енергийност (ккал/kJ) |
322/1340 |
| Въглехидрати (г) |
1.6 |
| Мазнини (г) |
24 |
| Протеини (г) |
25 |
| Сол (г) |
2.2 |
Произход:
България
Производител:
Harmonica