Букетът на сирене Harmonica е автентичен саламурен вкус и аромат на българско бяло сирене, който няма как да се сбърка.
Суровината отново е млякото на животните от био кравефермите в Троянския Балкан, които се хранят основно със зелена и тучна трева от чистите пасища в околността. Самото сирене правим в био мандра, в Старо село в същия балкан.
Традиционната технология на производство, която следваме, е въпрос не само на чест. Единствено така белтъчините, аминокиселините, витамините, минералите и другите ценни микроелементи в готовия продукт могат да се усвоят.
Зреенето е последният етап в приготвянето на сиренето, при който се получават сложни промени в съставните му части, най-съществени са в белтъците. Само истински узрялото сирене е лесно смилаемо и добре усвоимо от организма. Затова го оставяме да зрее минимум 45 дни, както е редно. Така всички биохимични и микробиологични процеси протичат естествено, без да използваме ускоряващи процесите трикове, типични за съвременната индустрия.
В сиренето има много аминокиселини, калций и фосфор, които повишават имунитета, укрепват костите и предпазва от кариеси. Сиренето може да подсили изтощения от някои заболявания организъм. Да подобри храносмилането. Разбира се, ако е направено добре, от чисто и истинско мляко.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/kJ) |
262/1088 |
Въглехидрати (г) |
3,4 |
Мазнини (г) |
24 |
Протеини (г) |
14,9 |
Сол (г) |
2,2 |
Произход:
България
Производител:
Harmonica