Темпето е основа за вегански и вегетариански рецепти, на основата на соя. Универсален в кухнята, то е подходящо за всякакви приготовления. Темпето често се приготвя нарязано на филийки, приготвено с пикантни сосове, на пара или пържен. Може да се яде и самостоятелно или с чили, яхния или в супи. Използва се и за придружаване на паста или ориз, като съставка в сосове или за пълнене на сандвичи.
Начин на приготвяне: Отстранете защитното фолио, поставете съдържанието в тиган за 5 минути или във фурна (предварително загрята на 180°C) за 5 минути.
Да се съхранява при температура между 0 и 8 °C.
Енергийност (kcal/kJ) |
184 kcal / 766 kJ |
Въглехидрати (г) |
3.2 г |
от които захари (г) |
1.5 г |
Мазнини (г) |
9 г |
от които наситени (г) |
1.3 г |
Протеини (г) |
19 г |
Сол (г) |
0.01 г |
Произход:
Италия