Темпето е основа за вегански и вегетариански рецепти, на основата на соя. Универсален в кухнята, то е подходящо за всякакви приготовления. Темпето често се приготвя нарязано на филийки, приготвено с пикантни сосове, на пара или пържен. Може да се яде и самостоятелно или с чили, яхния или в супи. Използва се и за придружаване на паста или ориз, като съставка в сосове или за пълнене на сандвичи.
Начин на приготвяне: Отстранете защитното фолио, поставете съдържанието в тиган за 5 минути или във фурна (предварително загрята на 180°C) за 5 минути.
Да се съхранява при температура между 0 и 8 °C.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 184 kcal / 766 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 3.2 г | 
        
            | от които захари (г) | 1.5 г | 
        
            | Мазнини (г) | 9 г | 
        
            | от които наситени (г) | 1.3 г | 
        
            | Протеини (г) | 19 г | 
        
            | Сол (г) | 0.01 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Италия