Текстурираният протеин е чудесна алтернатива на месо при приготвянето на солени основни ястия. Характеризира се с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати, не съдържа соя и алергени като глутен и лактоза, произведен на основата на черен боб и грах от био суровини и има неутрален вкус, който може да поеме аромати и вкусови качества при готвене.
Подходящ е за вегетарианци и вегани, за хора хора, придържащите се към здравословен хранителен режим с умерена консумация на месо, за хора спазващи нисковъглехиратен начин на хранене, за експериментаторите в кулинарията.
Текстуриран протеин е под формата на ситна кайма - GRANULATED. Текстурираният грахов протеин трябва да се рехидратира отново. Заливаме желаното количества от продукта с гореща вода в съотношение 1:2 и оставяме няколко минути докато продуктът омекне и попие водата. Следва добавянето му към най-разнообразни ястия. Подходящ е за сосове тип Болонезе, пълнени чушки, сарми и др.
Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина и висока температура.
Енергийност (kcal/kJ) |
346 kcal / 1466 kJ |
Въглехидрати (г) |
15 г |
от които захари (г) |
2.8 г |
Мазнини (г) |
4 г |
от които наситени (г) |
0.9 г |
Протеини (г) |
54 г |
Сол (г) |
1.2 г |
Произход:
Дания
Производител:
Dragon Superfoods