Оризът Arborio е много мек, лесно се развира, затова се препоръчва да се сваля от огъня, преди да е напълно готов. Тогава оризът ще се довари сам, но зърната ще запазят формата си. При варене той придобива кремообразна консистенция и поглъща вкуса и аромата на останалите съставки на блюдото.
Основна рецепта за 2 порции гарнитура: Накиснете 150 г от ориза за една нощ. След това задушете 1 глава лук в зехтин и добавете изцедения ориз, сотирате за кратко. Добавете постепенно 600 мл зеленчуков бульон и оставете да къкри около 50-60 минути, като разбърквате от време на време.
Съхранявайте на сухо и прохладно място.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 351 kcal / 1489 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 73 г | 
        
            | от които захари (г) | 1.2 г | 
        
            | Мазнини (г) | 2.4 г | 
        
            | от които наситени (г) | 0.7 г | 
        
            | Протеини (г) | 8.5 г | 
        
            | Сол (г) | 0.02 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Германия