Дребнозърнест ориз, идеален за суши, от контролирано БИО производство. Лек и лепкав ориз, който остава мек след готвене. Внимателно селектиран сорт Селенио, има същите характеристики като ориза традиционно използван в японската кухня.
Начин на приготвяне за 2 порции:
Измийте 1 чаша, около 190 г ориз в студена вода и отцедете.
Прехвърлете ориза в тенджера, сипете 1 ½ чаши, около 300 мл студена вода и оставете да кисне 30 минути*.
След това сложете тенджерата да заври, когато водата заври, покрийте и намалете котлона, оставете да се вари на слаб огън 10-12 минути, или докато водата попие в ориза.
Отстранете от огъня и оставете тенджерата покрита с капак 10 минути преди сервиране.
- Ако използвате тенджера под налягане, използвайте 1 ½ чаши, около 360 мл вода, след като заври водата оставете да се вари на слаб огън 30-40 минути. Оставете тенджерата с капака докато вътрешното налягане е напълно отстранено т.е. около 10 минути.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, без влага и слънчева светлина.
Енергийност (kcal/kJ) |
353 kcal / 1497 kJ |
Въглехидрати (г) |
78 г |
от които захари (г) |
0.4 г |
Мазнини (г) |
1 г |
от които наситени (г) |
0.1 г |
Протеини (г) |
7.2 г |
Произход:
Швейцария