Био леща Arosis, от контролирано био производство.
Районът Кастория има дълга традиция в отглеждането на леща. Толкова дълга, че датира от хиляди години, тъй като археолози са открили леща при разкопките на праисторическо селище до езерото Кастория. Полетата са разположени предимно в полупланинските и планинските райони, далеч от езерото, на височина между 620 и 1200 метра, без влажност. Климатът предлага мека зима с ниски температури, леки до умерени валежи през пролетта и постепенно сухо лято с нарастващи температури и силна слънчева светлина. Земята се състои от варовик, с отлични стойности на рН от 6.5 до 7.
Съвет: Накиснете лещата в купа с вода за 1-2 часа. Изплакнете добре с вода преди готвене. Експериментирайте с билки и подправки, може да комбинирате със зеленчуци. Добавете сол в самия край на готвене и сервирайте с чаша вино. Това е добра храна, питателна и вкусна. Животът винаги е по-добър след такава храна!
Съхранявайте на сухо и прохладно място.
Енергийност (kcal/kJ) |
353 kcal / 1477 kJ |
Въглехидрати (г) |
60.08 г |
от които захари (г) |
0.03 г |
Мазнини (г) |
1.06 г |
Протеини (г) |
25.8 г |
Сол (г) |
0.02 г |
Произход:
Гърция
Производител:
Arosis