Био квас за печене на хляб и малки питки, придавайки им фин, леко кисел вкус.
Начин на приготвяне: Смесете всички съставки и размесете добре. Набрашненото меко тесто поставете в купа и оставете да втаса на топло място за 1 час. След това извадете тестото от купата и го поставете в тава за печене в предварително загрята фурна. Печете около 50 минути на 180°C.
Съвет:
• За лъскава коричка, поръсете горещия хляб веднага след изпичане със солена вода.
• Като алтернатива на сиропа от захарно цвекло, може да използвате сироп от агаве или мед.
Съхранявайте на сухо и прохладно място.
Енергийност (kcal/kJ) |
334 kcal / 1413 kJ |
Въглехидрати (г) |
52 г |
от които захари (г) |
1 г |
Мазнини (г) |
1.8 г |
от които наситени (г) |
0.5 г |
Протеини (г) |
11 г |
Сол (г) |
0.01 г |
Произход:
Германия