Кокосовото брашно е ценна храна с високо съдържание на фибри и протеини. Получено е от свежата месеста част на кокосовия орех след студено механично пресоване и смилане. С естествения си сладък вкус е чудесен заместител на сметаната. Може да се консумира сурово с мюсли, кисело мляко и др. Идеално е за приготвянето на десерти, сладкиши, кремове и тестени изделия, като добавка към пшенично, оризово или други брашна.
| Хранителни стойности за |
100 г |
| Енергийност (ккал/ kJ) |
364/1524 |
| Въглехидрати (г) |
21,7 |
| от които захари (г) |
6,8 |
| Мазнини (г) |
15,1 |
| от които наситени (г) |
14 |
| Белтъци (г) |
17,4 |
| Сол (г) |
0,5 |