Кафявият ориз е богат на качествени протеини. Съдържа 8 аминокиселини, необходими на човешкото тяло и е идеален източник на много витамини, въглехидрати и селен. Поради по-малката обработка на зърната, времето му за варене е три пъти по-дълго от това на белия ориз, но получавате питателно и вкусно ястие всеки път.
Отглеждане: Oризът се отглежда в малки семейни ферми в делтата на реките в Солун и крайбрежните райони. Относително обширната слънчева светлина, през септември и октомври в частност, е благоприятна за доброто хранене на зърното, което е важно за неговото качество и хранителни стойности. В същото време, изобилието на влага, високите температури и слънчевата светлина през лятото благоприятстват за растежа и високото качество на ориза. Почвата има капацитет да задържа влага, с рН 6-6.5 и се смята за отлична за земеделие.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, без влага и слънчева светлина.
Енергийност (kcal/kJ) |
370 kcal / 1549 kJ |
Въглехидрати (г) |
77.24 г |
от които захари (г) |
0.85 г |
Мазнини (г) |
2.92 г |
от които наситени (г) |
0.58 г |
Протеини (г) |
7.94 г |
Сол (г) |
0.02 г |
Произход:
Гърция
Производител:
Arosis