Фавата е традиционно гръцко ястие от жълт градински грах, което се предлага и в автентичните им ресторанти, като вкусна гарнитура. Отглежда се в малки семейни ферми около езерото Фенеос и неговите естествени условия на микроклимат.
Начин на употреба: Фавата не се нуждае от накисване, просто изплакнете добре с вода преди готвене. Експериментирайте с билки и подправки, може да комбинирате със зеленчуци. Добавете сол в самия край на готвене и сервирайте с чаша вино. Това е добра храна, питателна и вкусна. Животът винаги е по-добър след такава храна!
Съхранявайте на сухо и прохладно място, без слънчева светлина.
| Енергийност (kcal/kJ) |
341 kcal / 1427 kJ |
| Въглехидрати (г) |
60.37 г |
| от които захари (г) |
8 г |
| Мазнини (г) |
1.6 г |
| Протеини (г) |
24.55 г |
Произход:
Гърция
Производител:
Arosis