- БИО ЧЕРНА ЛЕЩА БЕЛУГА БИО КЛАСА 500ГР
Черната Леща Белуга е богата на белтъчини. Семената и наподобяват зрънца черен хайвер, което е довело до наименованието и - руската дума за моруна.
Черната леща е на висока почит сред професионалните готвачи по две причини: ефектните лъскави черни зърна и интензивния й вкус.
Подобно на зелената леща и черната се приготвя най-вече като салати или за допълване на основни ястия. При варене, за разлика от другите лещи, зрънцата на черната леща запазват формата си. Ето защо това е най-предпочитания тип леща за салати и гарнитури.
Цветът, както и вкусът на черната леща предлагат по-екстравагантни възможности, които например една на пръв поглед необичайна комбинации със сорбе от чесън или пък с червена киноа.При варене става лъскава и наподобява черен хайвер. Има силен аромат и вкус.
Черната леща е на висока почит сред професионалните готвачи по две причини: ефектните лъскави черни зърна и интензивния й вкус.
Подобно на зелената леща и черната се приготвя най-вече като салати или за допълване на основни ястия. При варене, за разлика от другите лещи, зрънцата на черната леща запазват формата си. Ето защо това е най-предпочитания тип леща за салати и гарнитури.
Цветът, както и вкусът на черната леща предлагат по-екстравагантни възможности, които например една на пръв поглед необичайна комбинации със сорбе от чесън или пък с червена киноа.
Съвет: Черната леща е подходяща за супи, салати и гарнитури Варете 3 минути на силен огън. След това намалете и оставете още 40 минути като добавите сол на вкус и подправки.
Произход:
Канада