Боб Мунг е семето на растението Vigna radiata – принадлежи към семейство бобови и се отглежда предимно в Индия, Тайланд, Филипините, Индонезия, Камбоджа. Наименованието му идва от думата mudga, което на санскрит означава „пръскащ лъчи”. Зрънцата на боб мунг са малки и зелени – наподобяват грах. Когато се махне обвивката, вътрешността им е жълта. Подходящ за приготвяне на кълнове.
Сертификат: BG-BIO-18
   
   
 
 
        
    
        
            | Хранителни   стойности за | 100 г | 
        
            | Енергийност (ккал/kJ) | 347/1453 | 
        
            | Въглехидрати (г) | 63 | 
        
            | от които захари (г) | 7 | 
        
            | Мазнини (г) | 1,2 | 
        
            | от които наситени (г) | 0,3 | 
        
            | Протеини (г) | 24 | 
        
            | Сол (г) | 0,15 | 
    
 
     
   
    
Произход:
  Европейски съюз