Класически тънки италиански спагети номер 3, приготвени от твърда пшеница, отгледана спрямо стандартите на биологичното земеделие в Южна Италия. Благодарение на внимателния процес на обработка, те притежават апетитен златисто жълт цвят и приятна зърнеста текстура. Приготвеното ястие е с балансиран хармоничен вкус и неустоим аромат, тъй като соса и подправките лесно проникват в характерната шуплива структура на спагетите.
Твърдата пшеница е изключително подходяща за направата на висококачествени макаронени изделия, поради високото съдържание на протеини и фибри. Смята се, че приготвените продукти са с нисък гликемичен индекс и добри хранителни характеристики.
Пълнозърнестата паста на Alce Nero e направенa само с кафява твърда пшеница, която идва от смилането на цялото зърно и която не е претърпяла никакво пречистване и не съдържа добавки. Тестото е направено с изворна вода от Доломитите, което му придава уникален вкус.
Начин на приготвяне: Прибавете целия пакет към 5 л вряща подсолена вода. Времето до готовност на спагетите е между 8 и 11 мин. Отцедете от водата. Прибавете соса директно към топлите спагети, без да изплаквате, тъй като отделилото се нишесте допринася за по-доброто попиване на гарнировката. Изплакнете със студена вода, ако ще ги използвате като съставка на студена салата.
Съхранение на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 346 kcal / 1453 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 66 г | 
        
            | от които захари (г) | 3.2 г | 
        
            | Мазнини (г) | 2.1 г | 
        
            | от които наситени (г) | 0.4 г | 
        
            | Протеини (г) | 12 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Италия   
    
   
    
Производител:
  Alce Nero