Сорта Criollo е древен сорт какао, наричан още Кралицата на какаото, тъй като се произвежда от най-високия клас зърна. Те са фини, с отличителен аромат, рядко се срещат и са много скъпи и почитани заради богатия си вкус и аромат. В процеса на производство какаовите зърна внимателно се смилат при ниска температура, за да се запазят първоначалните им хранителни вещества и аромат. Първия продукт от този процес е какаовата паста – от нея се извлича мазнината, която наричаме какаово масло. Останалите твърди частици се обработват и смилат до получаване на фин прах. Суровото какао на прах има тъмнокафяв цвят и вкусът му е леко горчив.
Начин на употреба: Използвайте самостоятелно или в комбинация с парченца шоколад, за по-богат шоколадов вкус. Добавете при приготвяне на шоколадови палачинки, мъфини, кексове, бисквити, глазури, топинг, напитки с мляко и други.
Съхранявайте на сухо и прохладно място.
| Енергийност (kcal/kJ) |
353 kcal / 1471 kJ |
| Въглехидрати (г) |
19.52 г |
| от които захари (г) |
2.45 г |
| Мазнини (г) |
11 г |
| от които наситени (г) |
6.83 г |
| Протеини (г) |
27.8 г |
| Сол (г) |
0.1 г |
Произход:
Перу
Производител:
Balev Bio