Рожков е вечнозелено храстовидно дърво от семейство Бобови, разпространено в района на Средиземноморието. Шушулките му се използват като натурален подсладител. Също така като заместител на шоколада. Съдържа три пъти повече калций и 60% от калориите на шоколада, витамини A, B1 и В2, калций, магнезий, калий и микроелементите желязо, мед, никел, манган, хром.
Употреба: Може да използвате рожкови вместо какао във всички рецепти за шоколад и какаови десерти – придават шоколадов привкус, но без стимулиращия ефект на какаото, което ги прави особени подходящи за деца. Може да се приемат и под формата на напитка – добавени в мляко, чай, шейк или сладолед. Стандартната доза е 2 до 3 с.л. на ден.
Съхранявайте на сухо и прохладно място.
Енергийност (kcal/kJ) |
222 kcal / 933 kJ |
Въглехидрати (г) |
91.55 г |
от които захари (г) |
50.55 г |
Мазнини (г) |
0.67 г |
от които наситени (г) |
0.09 г |
Протеини (г) |
4.75 г |
Сол (г) |
0.36 г |
Произход:
Испания
Производител:
Balev Bio