Рожков е вечнозелено храстовидно дърво от семейство Бобови, разпространено в района на Средиземноморието. Шушулките му се използват като натурален подсладител. Също така като заместител на шоколада. Съдържа три пъти повече калций и 60% от калориите на шоколада, витамини A, B1 и В2, калций, магнезий, калий и микроелементите желязо, мед, никел, манган, хром.
Употреба: Може да използвате рожкови вместо какао във всички рецепти за шоколад и какаови десерти – придават шоколадов привкус, но без стимулиращия ефект на какаото, което ги прави особени подходящи за деца. Може да се приемат и под формата на напитка – добавени в мляко, чай, шейк или сладолед. Стандартната доза е 2 до 3 с.л. на ден.
Съхранявайте на сухо и прохладно място.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 222 kcal / 933 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 91.55 г | 
        
            | от които захари (г) | 50.55 г | 
        
            | Мазнини (г) | 0.67 г | 
        
            | от които наситени (г) | 0.09 г | 
        
            | Протеини (г) | 4.75 г | 
        
            | Сол (г) | 0.36 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Испания   
    
   
    
Производител:
  Balev Bio