Био оцет от пчелен мед Veda 500мл

този продукт Ви носи: 7 точки

Цена за 1 бр:

6.99 лв.

Не е наличен в момента

500 мл.

Описание на продукта
  • БИО ОЦЕТ ОТ ПЧЕЛЕН МЕД VEDA 500МЛ

Биологичен оцет от пчелен мед

5% киселинност

Оцетът е получен чрез алкохолна (получава се медовина) и оцетнокисела ферментация от биологичен пчелен мед. Запазил естественото съдържание на витамини и минерали на меда, продуктът притежава изтънчен аромат и вкус .

Медът е една от най-чистите природни храни за общо укрепване. Той има множество приложения, има антимикробно и антивирусно действие и е силен природен антиоксидант.

Не без основание древните лекари и философи са ценели така високо пчелния мед, считайки го като чудодейно средство за здраве и дълголетие.

Като продукт оцетът от пчелен мед е бил познат на човечеството още отпреди 5 000 години преди Христа. А пък древните египтяни са го приготвяли 500 години преди изобщо да са познавали лозовите насаждения.

През Средновековието /XVII век/, когато чумната епидемия обхванала цяла Европа, този оцет често се използвал като дезинфекционно средство срещу чумата.

Когато говорим за оцет имаме предвид течността, която се получава от ферментацията на медовина под въздействието на оцетнокиселите бактерии.

Невероятно, но факт! От пчелният мед може да се добие продукт, който запазва всички негови хранителни и здравословни свойства, известни от досегашния опит.

При добавяне на вода и закваска медът се превръща в медено вино и чрез метода на оцетнокисела ферментация в модерни апарати- ацетификатори при строг контрол на температурата и количеството въздух, се получава този изключителен продукт – оцет от мед.

При производството на оцета от мед се използват минимално количество сулфити, не се употребяват консерванти и оцветители. Характерно в случая е, че течността не се пастьоризира, защото е много важно бактериите, съдържащи се в оцета да се запазят живи. Около 90%, от тях са идентични с бактериите в нашия стомах. Те действат като дезинфектант, като лекарство за бактериалната стомашна флора.

Оцетът от мед има много характерен златист цвят, деликатен меден аромат и е лек и приятен на вкус.

100 грама от оцета от пчелен мед съдържат само 30 калории.

Купувайки си оцет от мед Вие можете да го използвате както в кулинарията за подкиселяване и консервиране на храни, за домашно лечение при висока температура, ухапване от насекоми, разширени вени, така също в домакинството за обезмирисяване, премахване на котлен камък и много други.

Термично не обработен , не съдържа изкуствени оцветители и аромати.

Появата на утайка е естествен процес и не влияе на качеството на продукта.

Препоръчани продукти