Тъмно и богато, това мисо има отличителен вкус, който може да добави интересен нов вкус към ежедневното готвене, особено супи, сосове и подправки. Мисото може да се използва вместо сол за овкусяване на ястия като супи и яхнии. Комбинира се добре със съставки като джинджифил, чесън, оризов оцет, тахан и цитрусови кори и сок.
Мисо е традиционна ферментирала японска основна храна и подправка, приготвена от различни видове зърнени храни, но главно соя и уникална култура за ферментация на коджи. Богато на протеини, това мисо има силно изразен вкус и все още се прави по оригиналната 400 годишна рецепта, като отлежава и зрее в кедрови дървени бурета.
Начин на употреба: Използвайте вместо сол за обогатяване на вкуса на супи, яхнии, боб, сосове и мазане. Една чаена лъжичка Hatcho Miso ще подправи около една чаша течност. Разредете в малко течност за готвене и добавете към края на готвенето. Избягвайте продължителното варене, за да запазите ензимните свойства на това непастьоризирано мисо.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от светлина и топлина. След разпечатване, съхранявайте в добре затворена опаковка.
Енергийност (kcal/kJ) |
214 kcal / 895 kJ |
Въглехидрати (г) |
13 г |
от които захари (г) |
1.8 г |
Мазнини (г) |
10 г |
от които наситени (г) |
2.1 г |
Протеини (г) |
23 г |
Сол (г) |
10.8 г |
Произход:
Швейцария
Производител:
Clearspring