Знаете ли, че кокосовото масло подобрява храносмилането и усвояването на мастно-разтворимите витамини, минерали и аминокиселини. Богато е на полифеноли и витамини Е и К, както и на минерали като желязо и др. То е и естествен мощен антиоксидант, имуностимулант, като помага на тялото да се справи с вируси и бактерии. Кокосовото масло е полезно при сърдечно съдови заболявания като високо кръвно налягане, висок холестерол и предотвратява атеросклерозата.
Кокосовото масло много успешно се използва и в козметиката: за коса - мощно подхранващо действие, за кожа - овлажнява и възпрепятства образуването на бръчки и остаряването на кожата поради антиоксидантните си свойства.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (kcal/kJ) |
900/3698 |
Въглехидрати (гр) |
0 |
от които захари (гр) |
0 |
Мазнини (гр) |
99,9 |
от които наситени (гр) |
90,6 |
Белтъци (гр) |
0,1 |
Влакнини (гр) |
0 |
Сол (гр) |
0 |