Знаете ли, че кокосовото масло подобрява храносмилането и усвояването на мастно-разтворимите витамини, минерали и аминокиселини. Богато е на полифеноли и витамини Е и К, както и на минерали като желязо и др. То е и естествен мощен антиоксидант, имуностимулант, като помага на тялото да се справи с вируси и бактерии. Кокосовото масло е полезно при сърдечно съдови заболявания като високо кръвно налягане, висок холестерол и предотвратява атеросклерозата.
Кокосовото масло много успешно се използва и в козметиката: за коса - мощно подхранващо действие, за кожа - овлажнява и възпрепятства образуването на бръчки и остаряването на кожата поради антиоксидантните си свойства.
   
   
 
        
    
        
            | Хранителни стойности за | 100 г | 
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 900/3698 | 
        
            | Въглехидрати (гр) | 0 | 
        
            | от които захари (гр) | 0 | 
        
            | Мазнини (гр) | 99,9 | 
        
            | от които наситени (гр) | 90,6 | 
        
            | Белтъци (гр) | 0,1 | 
        
            | Влакнини (гр) | 0 | 
        
            | Сол (гр) | 0 |