Био боза Harmonica 1 л

този продукт Ви носи: 2 точки

Цена за 1 бр:

2.99 лв.

Не е наличен в момента

1 л.

Състав:

Бозата е от пълнозърнеста био ръж, от реколта 2011 на една 200 декарова био ферма до Казанлък. Бозата е със захар, а не с подсладители. Захарта е тръстикова, поръчахме я от Бразилия и разбира се е био.

Описание на продукта
  • БИО БОЗА HARMONICA 1 Л
Бозата е може би просто една рецепта, но на нас ни отне повече от година да намерим правилните продукти, партньори, градуси и пропорции, докато получим това, което искахме. Сега сме убедени, че сме се справили и бозата ни е уникална. Ето защо:

  • Съдържание
Бозата е от пълнозърнеста био ръж, от реколта 2011 на една 200 декарова био ферма до Казанлък.
Бозата е със захар, а не с подсладители. Захарта е тръстикова, поръчахме я от Бразилия и разбира се е био.
От момента, в който попадне в бозата, захарта започва процеса на ферментация и постепенно намалява.
За това бозата е с различен вкус всеки ден – ще става все по-резлива с развитието на ферментацията.
И е с кратка трайност и ще се вкисва за няколко дни (нетипично свойство за съвременните имитации на храни, с които са пълни магазините).

  • Традиция
Бозата се вари, така както се е варила винаги. Както с всичките ни други продукти, и този път се отнесохме с уважение към традиционната българска рецепта.
Бозата е супер вкусна, ако съдим по реакциите на хората, които опитаха пробите. По-възрастните споделиха, че това е вкусът от едно време.
Бозата се вари в Радомир, а Радомир, ако не знаете е столицата на бозата и единственият град в света с паметник на бозаджията.

  • Био
Преди да започнем, направихме пълни лабораторни анализи на суровините, за да сме сигурни, че няма случайно попаднали пестициди или ГМО в тях. Пробите излязоха абсолютно чисти (направихме ги във Fytolab).
Бозата е 100% сертифициран био продукт от Балкан Биосерт.


Подобни продукти
Loading
Препоръчани продукти