БИО шоколад с кокос, произведен от сурови какаови зърна, обработени под 45°C.
БИО суровият шоколад на Surovital съдържа 16% кокосово мляко на прах и е с 45% съдържание на какао. Без соя и без рафинирана захар в състава си. С по-нисък гликемичен индекс от другите видове захар. Сладостта се дължи на цветовете от кокос и какаовото масло. Богат на витамини и минерали като магнезий, калий, цинк и желязо. Източник на антиоксиданти и аминокиселини.
Кокосовата захар се получава от кокосови пъпки. Нектарът се извлича от тях и след това се загрява до карамел, който се изсушава в захар. Кокосовата захар не е рафинирана и не съдържа изкуствени цветове.
Суровият шоколад на Surovital не съдържа мляко на прах, оцветители и други ненужни и вредни вещества. От друга страна той е богат на минерални компоненти, ценни за здравето. Състои се от непечени какаови зърна, какаово масло и кокосова захар. По време на производствения процес суровият шоколад не е подложен на висока температура. Температурата при приготвяне на шоколада не надвишава 45 градуса, така че запазва многобройни ценни свойства. Магнезият е най-важният компонент, съдържащ се в суровия шоколад, като той помага да се противодейства на стреса. Богат е на фосфор, който благоприятно влияе върху кожата, косата и ноктите. Също така има антиоксидантни свойства, които забавят процеса на стареене и укрепват имунната система. Той допринася за подобряване на настроението и повишава концентрацията.
Условия за съхранение
Съхранявайте на сухо и прохладно място.
Алергени
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 599 kcal / 2490 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 44 г | 
        
            | от които захари (г) | 41 г | 
        
            | Мазнини (г) | 44 г | 
        
            | от които наситени (г) | 30 г | 
        
            | Протеини (г) | 4 г | 
        
            | Сол (г) | 0.1 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Полша