Начин на употреба: За директна консумация (сурови, печени) или интегриране в различни кулинарни рецепти.
Клиентско приложение: Достъпни за най-широка аудитория. Могат да бъдат консумирани от хора на всякаква възраст. Подходящи за цялото семейство, местни граждани и чужденци, хора, които държат на здравословното хранене, запознати с многобройните здравословни ползи от суровите ядки. С кашуто трябва да се внимава, тъй като съдържа оксалати и токсина урушиол. Последният се намира в обвивката на ядките и следва да бъде внимателно отстранен. Не се препоръчват на хора с установена алергия към сурови ядки.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/ kJ) |
550/ 2314 |
Въглехидрати (г) |
26,9 |
от които захари (г) |
5,9 |
Мазнини (г) |
43,9 |
от които наситени (г) |
7,8 |
Протеини (г) |
18,2 |
Сол (г) |
0,03 |
Произход:
България