Спирулина са лесно усвоими от организма синьо-зелени микроводорасли. Богата е на белтъчини, витамини и минерали.
Съдържа лизин, цистеин, метионин, фенилаланин и треонин, които са важни аминокиселини, които могат да бъдат набавени само чрез храната. Също така е богат източник на витамин B12. Има значително по-високо съдържание на желязо от спанака, както и по-високо съдържание на бета-каротен от морковите. Спирулината е богат източник на калий, калций, хром, мед, желязо, магнезий, манган, фосфор, селен, натрий и цинк.
Спирулина също е много богат източник на витамин B. Той има много по-високо съдържание на желязо от спанака и съдържа много по-високи количества на бета-каротин от морковите.
Спирулина е изключително полезна за здравословното и балансирано хранене. Спирулина влияе стимулиращо на здравословната чревна флора, на кръвоносната и отделителната системи.                   С наближаването на есенно-зимния период нашият организъм се нуждае от допълнително стимулиране, за да може да се пребори с настинките и грипа. Необходимо е да си осигурим прием на здравословна и питателна храна, богата на витамини и минерали. Природно чистите и лесно достъпни продукти като спирулината определено са по-добра алтернатива от синтетичните добавки.
Препоръчителен дневен прием: Разтворете 1 ч.л. с връх (3g) по време на или след хранене. Добавете към плодов или зеленчуков сок, оризово или кисело мляко. Може да се ползва и като добавка към други продукти.
Съхранявайте на сухо и прохладно място.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 409 kcal / 1712.4 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 16.1 г | 
        
            | от които захари (г) | 0.52 г | 
        
            | Мазнини (г) | 8.2 г | 
        
            | от които наситени (г) | 3.42 г | 
        
            | Протеини (г) | 64 г | 
        
            | Сол (г) | 1.13 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Китай   
    
   
    
Производител:
  Balev Bio