Инка бери произхождат от Южна Америка, първоначално са били култивирани в Перу. Те са много питателни, съдържат голямо количество Витамин Р и са богати на пектин. Също така са богати на фосфор, Витамини А, С, B1, B2, B6, B12 и белтъчини.
Предложение за употреба: Плодовете са сладко-кисели, консумирайте самостоятелно или добавете в салата, за да ѝ придадете по-екзотичен привкус. Подходящи са и в комбинация с авокадо, както и със сладки храни като мюсли и кремове.
Съхранявайте на сухо и прохладно място.
Енергийност (kcal/kJ) |
340 kcal / 1423 kJ |
Въглехидрати (г) |
63.4 г |
от които захари (г) |
28.6 г |
Мазнини (г) |
6.17 г |
от които наситени (г) |
3.85 г |
Протеини (г) |
7.72 г |
Сол (г) |
0.14 г |
Произход:
Перу
Производител:
Balev Bio