Боб Мунг е семето на растението Vigna radiata – принадлежи към семейство бобови и се отглежда предимно в Индия, Тайланд, Филипините, Индонезия, Камбоджа. Наименованието му идва от думата mudga, което на санскрит означава „пръскащ лъчи”. Зрънцата на боб мунг са малки и зелени – наподобяват грах. Когато се махне обвивката, вътрешността им е жълта. Подходящ за приготвяне на кълнове.
Сертификат: BG-BIO-18
| Хранителни стойности за |
100 г |
| Енергийност (ккал/kJ) |
347/1453 |
| Въглехидрати (г) |
63 |
| от които захари (г) |
7 |
| Мазнини (г) |
1,2 |
| от които наситени (г) |
0,3 |
| Протеини (г) |
24 |
| Сол (г) |
0,15 |
Произход:
Европейски съюз