Освен много вкусни те съдържат много калций и витамин Е. Те са най-ценните по състав, защото не съдържат практически нишесте, а около 50-55% мазнини и около 25% протеин. Богати са и на магнезий, желязо, калий.
Препоръчват се при хипертония, ракови заболявания, очни болести, затлъстяване, язви, киселини. Използват се както в сладкарството, така и за подобряване вкуса на много основни ястия.
   
   
 
 
        
    
        
            | Хрaнителни   стойности за | 100 г | 
        
            | Енергийност (ккал/kJ) | 646/2677 | 
        
            | Въглехидрати (г) | 22 | 
        
            | от които захари (г) | 4 | 
        
            | Мазнини (г) | 50 | 
        
            | от които наситени (г) | 4 | 
        
            | Протеини (г) | 21 | 
        
            | Сол (г) | 2 | 
        
            | Влакнини (г) | 12 | 
    
 
     
   
    
Произход:
  Европейски съюз   
    
   
    
Производител:
  Detelina