ЛЯТНА SUPER ОФЕРТА: Безплатна доставка ЗОНИ: 0, I и II за поръчки над 30лв. Възползвай се!

Яйца от пъдпъдък 12 бр

този продукт Ви носи: 1 точки

Цена за 1 бр:

2.69 лв.

БР.
Добави в количката

Брой:

12 бр.

Състав:

Теглото на пъдпъдъчето яйце е само около 10 грама, но то съдържа голям брой биологически активни вещества. Високото съдържание на витамини Група Б, подобрява работата на човешката нервна система. С фосфор, калий, желязо се подобрява паметта. В допълнение, пъдпъдъчето яйце допринася за развитието на умствени способности на децата. В сравнение с пилешко яйце, в един грам от пъдпъдък са намерени в 2,5 пъти повече витамин А, почти три пъти - Витамин В1 и два и половина пъти по - B2. Нивото на фосфор, калий и желязо е няколко пъти по-високо.

Описание на продукта
Пъдпъдъчи яйца - това са ценни диетични продукти, ползата от които са известни още в древността. Въпреки миниатюрните размери, тези яйца са вкусна и питателна храна. Най-важното за тяхн е, че те не причиняват странични ефекти, дори и тези хора, за които кокошите яйца са строго забранени. За разлика от пилешките те нямат холестерол.

Експерти съветват да се включат сурови яйца пъдпъдъци в храната на болните и слабите деца. Например, яйцата от пъдпъдък са широко използвани в храните за кърмачета. Те оказват положително въздействие върху децата. Една от допълнителните му стойности е, че оказват положително действие върху репродуктивната функция човешкото тяло.

Друго предимство на пъдпъдъчи яйца е тяхното дългосрочно съхранение . На стайна температура те се съхраняват в продължение на месец, а в хладилник - до 60 дни. В храните, тези ценни яйца може да се използва във всякаква форма: сурови, както и варени, пържени, печени и мариновани (по желание). Те са използвани за направата на майонеза, бъркани яйца, пържени яйца, салати и др Най-полезен яйца пъдпъдъци са все още сурови (за половин час преди хранене, измити с вода или сок).

 

ЯЙЦЕ ОТ ПЪДПЪДЪК ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ
 
за 100 грама продукт
 
Калории 158
Мазнини 11,09
Въглехидрати             0.41
Протеин 13,05