Цял Калмар Охладен 1 бр ок. 300-350 г

този продукт Ви носи: 6 точки

Цена за 1 бр:

5.99 лв.

Не е наличен в момента

Тегло:

300 гр.

Състав:

Хранителна информация за 100 г калмари (сурови): Калории: 92 Ккал Калории от мазнини: 12 Ккал Мазнини: 1 г Омега-3 мастни киселини: 0,6 г Холестерол: 233 мг Протеини: 16 г Въглехидрати: 3г Натрий: 44 мг Чудесен източник на селений (38 мкг) и витамин В12 (1,1 мкг)

Описание на продукта
Могат да се приготвят:
Пържени във фритюрник или тиган, панирани, печени на грил (с пълнеж), задушени, варени, пикантно мариновани.
Когато приготвяте калмарите цели, първо отстранете прозрачния хрущял от вътрешната страна. Отделете главата от тялото, след това и пипалата от главата. Изплакнете добре и подсушете, преди да започнете с готвенето. Основното правило при готвене на калмари е топлинната обработка да бъде минимална. При продължително варене например те стават жилави и безвкусни. При задушване калмарите се комбинират чудесно с доматен или друг сос със силен аромат.
При почистване внимавайте да не се спука “мастилената” торбичка, тъй като неприятно оцветява както месото, така и готвача:))

Препоръчани продукти