Знае се, че семената от Чиа съдържат няколко пъти повече калций в сравнение с животинското мляко и са изключително богати на антиоксиданти, протеини, калий и др. Приема на Чиа способства за нормализирането на нивото на захарта в кръвта, тъй като се образува гел при допир на семената с течности, предпазващ въглехидратите от ензимите на храносмилателната система. Този процес на свой ред забавя разграждането на въглехидратите до захар.
BG-BIO-18
| Хранителни стойности за |
100 г |
| Енергийност (ккал/ kJ) |
490/2051 |
| Въглехидрати (г) |
44 |
| от които захари (г) |
0 |
| Мазнини (г) |
31 |
| от които наситени (г) |
3 |
| Белтъчини (г) |
16 |
| Сол (г) |
0,1 |