Пастир е:
Натурален продукт.
НЕ съдържа изкуствени оцветители
НЕ съдържа консерванти
НЕ съдържа растителни мазнини
Сирене Пастир е бяло саламурено сирене от овче мляко, получено от пълномаслено мляко, пастьоризирано при температура 72-75С, с добавяне на българска натурална закваска, подсирено с мая, преминало цялостен процес на зреене от минимум 60 дни. Вкусът му е специфичен за зряло сирене, умерено солен с изразена киселинност, без страничен привкус и мирис.
| Хранителни стойности за |
100 г |
| Енергийност (ккал/kJ) |
310/1300 |
| Въглехидрати (г) |
1 |
| от които захари (г) |
1 |
| Мазнини (г) |
24.5 |
| от които наситени (г) |
15 |
| Протеини (г) |
17 |
| Сол (г) |
3.5 |