Нори, това е популярното японското име за ядливи водорасли, от рода Pyropia, или както ги наричат още "суперхраната, в която се увива суши".
В Япония нори се използва главно като добавка както към твърди ястия, така и на супи. В Западния свят е по-известно като тънките листове водорасло, в което се увива както традиционно рибно, така и вегетарианско суши.
Нори не се използва само и единствено за суши. Това е основна съставка за повечето ориенталски ястия и салати, тъй като азиатските страни ценят високо съдържанието на минерали, витамини и аминокиселини в тези водорасли. Колкото по-плътна структура и тъмен цвят има листото от нори, толкова качеството означава, че е по-добро.
Продукт за директна консумация.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, без влага и слънчева светлина.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 188 kcal / 787 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 44.3 г | 
        
            | от които захари (г) | 1.8 г | 
        
            | Мазнини (г) | 3.7 г | 
        
            | от които наситени (г) | 0.6 г | 
        
            | Протеини (г) | 41.4 г | 
        
            | Сол (г) | 1.3 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Европейски съюз   
    
   
    
Производител:
  House of Asia