Нори, това е популярното японското име за ядливи водорасли, от рода Pyropia, или както ги наричат още "суперхраната, в която се увива суши".
В Япония нори се използва главно като добавка както към твърди ястия, така и на супи. В Западния свят е по-известно като тънките листове водорасло, в което се увива както традиционно рибно, така и вегетарианско суши.
Нори не се използва само и единствено за суши. Това е основна съставка за повечето ориенталски ястия и салати, тъй като азиатските страни ценят високо съдържанието на минерали, витамини и аминокиселини в тези водорасли. Колкото по-плътна структура и тъмен цвят има листото от нори, толкова качеството означава, че е по-добро.
Продукт за директна консумация.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, без влага и слънчева светлина.
Енергийност (kcal/kJ) |
188 kcal / 787 kJ |
Въглехидрати (г) |
44.3 г |
от които захари (г) |
1.8 г |
Мазнини (г) |
3.7 г |
от които наситени (г) |
0.6 г |
Протеини (г) |
41.4 г |
Сол (г) |
1.3 г |
Произход:
Европейски съюз
Производител:
House of Asia