Морските зеленчуци са популярни в Япония като вкусна и питателна храна. С нежните си тъмнозелени листа, уакаме са универсален и лесен за използване продукт в супи, салати и зеленчукови ястия. Характеризира се с приятен и мек вкус.
Указание за употреба: Измийте и накиснете в хладка вода за 10 до 15 минути. По желание нарежете на парчета. Използвайте в края на готвенето, за да запазите деликатния вкус.
Внимание: Морските водорасли са естествено богати на йод. За хора, чувствителни към ефекта на йод се препоръчва да потърсят медицински съвет, преди консумацията им.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от светлина и топлина. След разпечатване, съхранявайте в добре затворена опаковка.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 6 kcal / 24 kJ | 
        
            | Мазнини (г) | 0.1 г | 
        
            | Протеини (г) | 0.5 г | 
        
            | Сол (г) | 0.17 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Швейцария