Морските зеленчуци са популярни в Япония като вкусна и питателна храна. С нежните си тъмнозелени листа, уакаме са универсален и лесен за използване продукт в супи, салати и зеленчукови ястия. Характеризира се с приятен и мек вкус.
Указание за употреба: Измийте и накиснете в хладка вода за 10 до 15 минути. По желание нарежете на парчета. Използвайте в края на готвенето, за да запазите деликатния вкус.
Внимание: Морските водорасли са естествено богати на йод. За хора, чувствителни към ефекта на йод се препоръчва да потърсят медицински съвет, преди консумацията им.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от светлина и топлина. След разпечатване, съхранявайте в добре затворена опаковка.
Енергийност (kcal/kJ) |
6 kcal / 24 kJ |
Мазнини (г) |
0.1 г |
Протеини (г) |
0.5 г |
Сол (г) |
0.17 г |
Произход:
Швейцария