Вермичели (Vermicelli) е вид много тънка паста, във форма на навити кълбенца, която напомня на фиде.
Може да добавяте Вермичели към различни супи, пържени ястия, сосове или салати.
:
За пържено оризово фиде:
Накиснете оризовото фиде във вряща вода за 5-6 минути, след това го изплакнете със студена вода и го оставете да изсъхне, тогава можете да го запържите с месо, скариди, раци и подправки.
За бульон:
Накиснете оризовото фиде във вряща вода за 5-6 минути, след това го изплакнете със студена вода и го оставете да изсъхне, тогава можете да го добавите към пилешки бульон (патица, скариди или раци) за около 1-2 минути и да се насладите.
За гарнитура:
Поставете оризовото фиде в тенджера с вряща вода и гответе за 7-8 минути, като разбърквате леко, докато ври. Извадете го от съда с цедка и го оставете да изсъхне за около 10 минути. След което можете да гарнирате с него пролетно руло, бульон, руладини, месо със сос.
Енергийност (kcal/kJ) |
360 kcal / 1510 kJ |
Въглехидрати (г) |
84 г |
Мазнини (г) |
0.5 г |
от които наситени (г) |
0.4 г |
Протеини (г) |
4 г |
Произход:
Виетнам