Веган. Мисо е японска ферментирала пълнозърнеста соева храна, добре известна със своя концентриран и богат аромат. Това био мисо се прави по традиционна рецепта, като отлежава и зрее в кедрови дървени бурета.
Използвайте вместо сол, за да обогатите вкуса на супи, яхнии, сосове и за мазане. Една чаена лъжичка от продукта за около една чаша течност. Разредете с малко количество от течността, която готвите, след това добавете в края на готвенето.
Miso е паста, извлечена от ферментирали соеви и оризови зърна, неотменима част от японската кухня. Тя подпомага поддържането на здравето и жизнеността и има изключително благотворно въздействие върху функционирането на храносмилателната и сърдечно-съдовата система, профилактиката на по-сериозни заболявания като рак, исхемична болест на сърцето, хипертония и алергии. Разпозната е като световно кулинарно богатство и храна със свойства на лекарство. Високото съдържание на изофлавони, характерно за ферментиралите соеви продукти е мощно противораково средство и, заедно с това, защитава организма от вредни вещества и отрови, срещащи се в ежедневието.
Да се съхранява на хладно и тъмно място. След отваряне да се съхранява в хладилник.
Енергийност (kcal/kJ) |
158 kcal / 662 kJ |
Въглехидрати (г) |
10 г |
от които захари (г) |
7 г |
Мазнини (г) |
6.1 г |
от които наситени (г) |
1.2 г |
Протеини (г) |
12 г |
Сол (г) |
2.7 г |
Произход:
Швейцария