Безплатна доставка за гр.София за поръчки над 30лв. Възползвай се!

АБОФАРМА АБОКОЛИКЕН + ЛАЙКА капки 7мл

Цена за 1 бр:

21.19 лв.

Не е наличен в момента

7 мл.

Състав:

Други съставки: носители: глицерол, пречистена вода

Описание на продукта
АБОКОЛИКЕН с лайка

За сладки и спокойни сънища
Капки за бебета за по-добро разграждане на лактозата (Ензим лактаза), 7 ml

Предназначение:
Основната храна за бебетата са млякото, млечните продукти, майчината кърма, сухите млека, които съдържат сложна захар, наречена ЛАКТОЗА, която е съставена от простите захари галактоза и глюкоза.

ЛАКТАЗАТА е ензим, естествено произвеждан от човешкото тяло, който е необходим за разграждане на сложните млечни захари до прости захари и по този начин подпомага тяхното усвояване от организма.

В дебелото черво се образуват излишни газове, защото физиологично произвежданият от бебето ензим лактаза е недостатъчен да преработи поетата с млякото лактоза. Това е така нареченият временен физиологичен лактазен дефицит. Бебето се храни с мляко и изпитва затруднения да усвои лактозата от него. Неусвоената лактоза ферментира и образува излишни газове.

Добавеният към храната на бебето ензим лактаза подкрепя и подобрява разграждането на лактозата и подпомага нейното усвояване от организма. АБОКОЛИКЕН благоприятно повлиява храносмилателните функции на стомашно-чревния тракт и съдейства за избягване на коликите.

АБОКОЛИКЕН съдържат копър и лайка - билки познати от древността, които оказват благоприятно влияние върху стомашно-чревния тракт.

Използвайте като : 5 капки /0.22 mg/ АБОКОЛИКЕН се добавя към кърмата или сухото мляко с всяко хранене на бебето. След като сте се убедили, че температурата на храната е подходяща, разклатете енергично шишето и започнете храненето.

При много висок интензитет на непоносимост на бебето към лактозата е допустимо увеличение на броя капки АБОКОЛИКЕН към всяко хранене до 10 капки максимум на 125мл в млякото или кърмата.

Продължителност на приема: до 4 месечна възраст или затихване на коликите.

ВАЖНО: АБОКОЛИКЕН капки за бебета съдържа ензима лактаза, който се разрушава от висока температура. Приготвяйте адаптираните млека винаги според инструкциите на производителя. Не съхранявайте остатъците от храната, а ги изхвърлете! Да не се надвишава препоръчителната дневна доза! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не давайте капките директно на бебето. Не добавяйте към горещо или пък много студено мляко.

Съхранение:
Да се съхранява на сухо място, при температура до 25 С, недостъпно за деца. След отваряне на шишенцето да се държи в хладилник ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

Срок на годност след отваряне: три седмици. Да не се употребява след изтичане на срока на годност.
Нетно количество: 7ml е 

Съставки на Eднократна доза

5 капки 0.22ml

Ензим лактaза (Lactase)

126 mg/604FCC

Лайка (Chamomilla vulgaris)

0.02 mg

Копър (Anethi graveolens)

0.02 mg

 

Препоръчителен Дневен прием за 6 хранения

1.32 ml

Ензим лактаза

755 mg/3623FCC

Лайка (Chamomilla vulgaris)

0.14 mg

Копър

0.14 mg

 

 

Дневен прием за 7 хранения

1.54 ml

Ензим  лактаза

880.5 mg/4226FCC

Лайка (Chamomilla vulgaris)

0.16 mg

Копър

0.16 mg

 


Подобни продукти