ШУСЛЕРОВИ СОЛИ N3 ФЕРУМ ФУСФОРИКУМ Х 420

Цена за 1 бр:

30.79 лв.

Не е наличен в момента

Брой:

420 бр..

Състав:

ШУСЛЕРОВИ СОЛИ НОМЕР 3 ФЕРУМ ФОСФОРИКУМ D12 таблетки * 420

Описание на продукта
  • Какво представляват солите на д-р Шуслер и каква е ролята им в организма?

Физическият и психически баланс в човешкия организъм е най-важното условие за неговото здраве. Когато този баланс бъде разрушен, човекът започва да боледува.
Немският лекар д-р Вилхелм Хенрих Шуслер открива, че тялото боледува, когато е нарушен метаболизма на клетъчно ниво. Той се определя от индивидуалното равновесие на 12 минерални соли, отговорни за функциите на живите клетки. Минералните соли трябва да достигнат директно до засегнатите от болестта клетки, за да настъпи подобрение.

Откритията на д-р Шуслер са в основата на терапевтичен му метод, който възниква през втората половина на 19 век. Д-р Шуслер нарича своята тарапия „съкратена”, защото успява да лекува безброй заболявания само с 12 минерални соли, които по принцип са част от човешкото тяло. Д-р Шуслер нарича този революционен метод Биохимия - химията на живота. Всяка от солите може да има балансиращ ефект при нарушените функции на организма и стимулира, и регулира процесите в тялото.
Днес, ние говорим за терапията с минерални соли на д-р Шуслер или просто за 12-те Шуслерови соли. Във връзка с тяхното жизненоважно действие в организма, д-р Шуслер ги нарича 12 функционални соли и ги определя от номер 1 до номер 12. 

  • Характеристики за Шуслерови соли номер 3 Ферум фосфорикум:
Ферум фосфорикум подпомага лечението на леки фебрилни (температурни) състояния.
Профилактично средство срещу грип и настинка.
Първа помощ при порязвания, охлузвания, натъртвания, контузии, слънчеви изгаряния.
Регулира обмяната на желязото – като добавка към железните препарати.
Подобрява кислородното насищане на тъканите и помага при нарушена концентрация и умора.

Препоръчани продукти