ПРОМО!!! Безплатна доставка в София за поръчки над 30 лв. до 31.05.

ДЕФЛАМОЛ унгвент 18 гр

Цена за 1 бр:

4.79 лв.

Не е наличен в момента

Тегло:

18 гр.

Описание на продукта
1. Какво представлява Дефламол и за какво се използва

Дефламол маз е комбиниран лекарствен продукт с изразено епителотонично действие. При прилагане върху кожата оказва омекотяващо, стимулиращо и регенеративно действие върху епителните клетки на кожата.

Прилага се като предпазващо и омекотяващо средство при суха и раздразнена кожа (вкл. при дренажи, илеостома или колостомия, дерматити и обрив от пелени), повърхностни кожни увреждания от слънчеви, термични и химични въздействия, повърхностни рани и язви (охлузване, напукване, протриване).

Ако след 7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Дефламол

Не използвайте Дефламол

ако сте алергични (свръхчувствителни) към активните вещества, към фъстъци и соя или към някое от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).


Предупреждения и предпазни мерки

Не нанасяйте Дефламол в очите, както и върху дълбоки, секретиращи и инфектирани рани, лигавици и големи кожни участъци.Деца и юноши

Дефламол може да се използва при деца.Други лекарства и Дефламол

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.

Не са известни неблагоприятни лекарствени и други взаимодействия.Бременност и кърмене

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Дефламол маз може да се използва по време на бременност и в периода на кърмене.Шофиране и работа с машини

Дефламол маз е лекарствен продукт за прилагане върху кожата. Не повлиява способността за шофиране и работа с машини.Важна информация относно някои от съставките на Дефламол

В състава на продукта като помощни вещества се съдържат метил- и пропил парахидроксибензоати, които могат да предизвикат възпаление на кожата и обриви. Съдържа също ланолин, перувиански балсам и макрогол, които могат да предизвикат локално кожно дразнене.3. Как да използвате Дефламол

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Дефламол маз се нанася на тънък слой върху увредените кожни повърхности 1-2 пъти дневно. При липса на подобрение до 7 дни лечението трябва да се преоцени след консултация с лекар.

Ако сте приложили повече от необходимата доза Дефламол

При прилагане върху кожата на продукта няма данни за предозиране.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, Дефламол маз може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

В редки случаи е възможно да се наблюдава сърбеж, парене или обриви на мястото на приложение при пациенти с повишена чувствителност.  - 1 g маз съдържа активни вещества:

ретинол палмитат (retinol palmitate) 0,3 5 mg (съответно 350IU); 

ергокалциферол (ergocalciferol) 0,01 mg (съответно 400IU).

 - Другите съставки са:

 • рибено масло от черен дроб на треска; 
 • перувиански балсам; течен парафин; 
 • твърд парафин; 
 • бял мек парафин; 
 • ланолин; полисорбат 80; 
 • полисорбат 60; 
 • сорбитанов олеат; 
 • макрогол 4000; 
 • метил парахидроксибензоат (Е218); 
 • пропил парахидроксибензоат (Е216); 
 • епгилгалат; 
 • пречистена вода.
 •