Какво ще се случи, ако 15 слона стъпят върху една опаковка от салати Веселина? Нещо ЗДРАВОСЛОВНО!
Ето защо: В новите салати Веселина с бежова капачка ти предлагаме същия страхотен вкус при:
ПО-ДЪЛЪГ срок на годност
БЕЗ консерванти
Звучи странно, нали? Нека ти споделим тайната! Нарича се HPP (Ейч Пи Пи): Вече пакетираните салати се поставят в специална камера, където върху тях се упражнява налягане до 6000 бара. То е много високо и може да се сравни с налягането, което биха упражнили 15 слона върху една опаковка.
Какво ни дава това високо налягане?
Елиминиране на всички патогенни микроорганизми
Продуктите остават свежи и вкусни, като ценните им хранителни качества: витамини, аминокиселини и антиоксиданти, се запазват
HPP е иновативен метод, при който храната не се обработва нито с добавки, нито с топлина. Така можем да се радваме на запазения вкус на пресните продукти до 40 дни след датата на производство.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/ kJ) |
142/ 594 |
Въглехидрати (г) |
10 |
от които захари (г) |
5,2 |
Мазнини (г) |
10 |
от които наситени (г) |
1,3 |
Протеини (г) |
3 |
Сол (г) |
1,5 |