С уникална закваска с изключително висока концентрация на живи бактерии Лактобацилус булгарикус
Киселото мляко Верея Екстра 3% е произведенето от 100% първокачествено краве мляко с уникална закваска с изключително висока концентрация на живи бактерии Lactobacillus Bulgaricus. Lactobacillus Bulgaricus e една от най-известните пробиотични бактерии в света, като качествата, които и се приписват са: цялостен положителен ефект върху организма, тъй като подтиска повечето болестотворни микроорганизми в следствие на което осигурява здравословен баланс на стомашно-чревния тракт, засилва имунната система, има антибактериален и противоинфекциозен ефект.
Освен обогатеното съдържание на световноизвестната с положителните качества върху организма бактерия, Верея Екстра е полезен за правилното развитие на човешкия организъм продукт, тъй като съдържа естествените за млякото белтъчини (съставени от 18 незаменими аминокиселини), мастноразтворими витамини А, D, E, K, витамини от групата B, C, минерали (калций, фосфор, натрий, магнезий, хлор и сяра) и микроелементи (желязо, мед, цинк и др.) Освен това поради високото съдържание на млечнокисели бактерии от закваската, както и заради преработения от тях млечен протеин, са лесно усвоима и подпомагаща храносмилането пълноценна храна.
Верея Екстра е с балансирана масленост от 3%, за да е максимално полезно, а и има характерен приятен млечно-кисел вкус.
Хранителни стойности в 100 г.:
Енергийна стойност - 61,4 ккал/ 257 kJ
Мазнини - 3,0 г
Въглехидрати - 4,6 г
Белтъци - 4,0 г
Сол - 0 г
Предлага се в популярна опаковка кофичка с капачка.
Произход:
България