Кефир Harmonica 3.6% 0.5 л

Цена за 1 бр:

3.39 лв.

Не е наличен в момента

0.5 л.

Вид опаковка:

PVC бутилка

Състав:

Био сертифицирано 100% пълномаслено прясно мляко без добавени вода и сол, с пробиотична закваска за кефир. Преминало бавна ферментация, минимум 8 часа: Lactobacillus kefir Lactococcus lactis subsp. lactis Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis Lactococcus lactis subsp. cremoris Lactobacillus bulgaricus Streptococcus thermophilus

Описание на продукта
Кефирът е нещо като първи братовчед на айряна, но още по-полезен. Tрадиционният кефир се прави от прясно мляко, в което се слагат кефирни зърна и се изчаква да ферментира, при което се получава леко кисела напитка, богата на пробиотични бактерии и дрожди.

harmonica biotic+

КефирЪТ се прави чрез добавяне на кефирна закваска. Резултатът е млечнокисела напитка пълна с пробиотични бактерии, за които е доказано, че помагат на храносмилането, засилват имунитета и балансират чревната флора, където се намират 70-80% от суперважните за здравето ни полезни бактерии.

Ферментацията при киселото мляко и айряна отнема между 2 и 6 часа, докато кефирът се изчаква цяла нощ, т.е ферментира повече от 8-9 часа. Това се дължи на факта, че микроорганизмите в него се развиват при по-ниски температури и изискват повече време. По-дългата ферментация означава по-лесно усвояване на млечната захар от организма.

На всичкото отгоре ферментацията частично разбива лактозата, така че кефирът, подобно на киселото мляко, съдържа по-малко лактоза от прясното мляко и е подходящ за хора с лактозна чувствителност.

Хранителна стойност в 100 гр.:
Енергийност - 62 kcal / 259 kJ
Мазнини - 3.6 гр. (3.6%),
от които наситени мастни киселини - 2.3 гр.
Въглехидрати (лактоза) - 4.2 гр.(4.2%)
Белтъчини - 3.2гр. (3.2%)
Сол (натрий) - от млякото - 0.04 гр. (0.04%)

Произход:

България
Подобни продукти
Loading
Препоръчани продукти