Био Кефир Harmonica Пълномаслен 3.6% 500 мл

този продукт Ви носи: 3 точки

Цена за 1 бр:

3.99 лв.

Не е наличен в момента

500 мл.

Вид опаковка:

PVC бутилка

Състав:

Био сертифицирано 100% пълномаслено прясно мляко без добавени вода и сол, с пробиотична закваска за кефир. Преминало бавна ферментация, минимум 8 часа: Lactobacillus kefir Lactococcus lactis subsp. lactis Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis Lactococcus lactis subsp. cremoris Lactobacillus bulgaricus Streptococcus thermophilus

Описание на продукта
Кефирът е нещо като първи братовчед на айряна, но още по-полезен. Tрадиционният кефир се прави от прясно мляко, в което се слагат кефирни зърна и се изчаква да ферментира, при което се получава леко кисела напитка, богата на пробиотични бактерии и дрожди.

Кефирът се прави чрез добавяне на кефирна закваска. Резултатът е млечнокисела напитка пълна с пробиотични бактерии, за които е доказано, че помагат на храносмилането, засилват имунитета и балансират чревната флора, където се намират 70-80% от суперважните за здравето ни полезни бактерии.

Ферментацията при киселото мляко и айряна отнема между 2 и 6 часа, докато кефирът се изчаква цяла нощ, т.е ферментира повече от 8-9 часа. Това се дължи на факта, че микроорганизмите в него се развиват при по-ниски температури и изискват повече време. По-дългата ферментация означава по-лесно усвояване на млечната захар от организма.

На всичкото отгоре ферментацията частично разбива лактозата, така че кефирът, подобно на киселото мляко, съдържа по-малко лактоза от прясното мляко и е подходящ за хора с лактозна чувствителност.

 

 

Хранителни стойности  100 мл
Енергийност (ккал/kJ) 62/259
Въглехидрати (г) 4.2
от които захари (г) 3.2
Мазнини (г) 3.6
от които наситени (г) 2.3
Протеини (г) 3.2
Сол (г) 0.04

 

Произход:

България

Производител:

Harmonica
Подобни продукти
Loading
Препоръчани продукти