Първото, което грабва при киселото мляко Harmonica, е автентичният вкус – онзи приятен аромат и фина жилка на киселост, които бяхме започнали да забравяме. Причината за добрия вкус е, че се използва само прясно мляко и жива закваска (lactobacillus bulgaricus и streptococcus thermophilus). Прави се, като се следват стриктно стъпките на традиционната българска технология, по която се е правело киселото мляко винаги.
Млякото се доставя от двете био-кравеферми в Троянския Балкан – на семейство Данчеви и на семейство Чернокожеви. Там животните се отглеждат по естествен за тях начин – през зелените сезони пасат в планината, а през зимата се хранят с чиста храна, произведена от самите фермери. Млякото се дои във фермите с доилни инсталации, със специална цистерна пътува до мандрата в Мало Бучино. Там екип от технолози, микробиолози и мандраджии го превръща в кисело мляко. Процесите на добив и преработка са сертифицирани според европейските стандарти за био-производство, а консултиращ орган осъществява постоянен контрол. Грижата за природата е водеща в производствения процес, използва се съвременна пречиствателна станция за отпадъка.
Освен всеизвестните качества на киселото мляко – значително количество протеини, калций и калий – то има и рядкото ценно свойство на пробиотик. Тоест подобрява състоянието на чревната флора, помага на полезните бактерии при тяхната работа по храносмилането и пречистването на организма и подсилва имунната система, тъй като всъщност най-ефикасното средство срещу бактериите са други бактерии.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/kJ) |
50/209 |
Въглехидрати (г) |
4.5 |
Мазнини (г) |
3 |
Протеини (г) |
3.3 |
Произход:
България
Производител:
Harmonica