Био Кисело Мляко Harmonica 2% 400 г

този продукт Ви носи: 2 точки

Цена за 1 бр:

2.79 лв.

Не е наличен в момента

Тегло:

400 гр.

Вид опаковка:

кофичка

Състав:

Био краве мляко, полезни микроорганизми Lactobacilus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Киселото мляко е източник на протеини и калций.

Описание на продукта
Първото, което грабва при киселото мляко Harmonica, е автентичният вкус – онзи приятен аромат и фина жилка на киселост, които бяхме започнали да забравяме. Причината за добрия вкус е, че се използва само прясно мляко и жива закваска (lactobacillus bulgaricus и streptococcus thermophilus). Прави се, като се следват стриктно стъпките на традиционната българска технология, по която се е правело киселото мляко винаги.

Млякото се доставя от двете био-кравеферми в Троянския Балкан – на семейство Данчеви и на семейство Чернокожеви. Там животните се отглеждат по естествен за тях начин – през зелените сезони пасат в планината, а през зимата се хранят с чиста храна, произведена от самите фермери. Млякото се дои във фермите с доилни инсталации, със специална цистерна пътува до мандрата в Мало Бучино. Там екип от технолози, микробиолози и мандраджии го превръща в кисело мляко. Процесите на добив и преработка са сертифицирани според европейските стандарти за био-производство, а консултиращ орган осъществява постоянен контрол. Грижата за природата е водеща в производствения процес, използва се съвременна пречиствателна станция за отпадъка.

Освен всеизвестните качества на киселото мляко – значително количество протеини, калций и калий – то има и рядкото ценно свойство на пробиотик. Тоест подобрява състоянието на чревната флора, помага на полезните бактерии при тяхната работа по храносмилането и пречистването на организма и подсилва имунната система, тъй като всъщност най-ефикасното средство срещу бактериите са други бактерии.


 

Хранителни стойности за  100 г
Енергийност (ккал/kJ) 50/209
Въглехидрати (г) 4.5
Мазнини (г) 3
Протеини (г) 3.3

 

Произход:

България

Производител:

Harmonica
Подобни продукти
Loading
Препоръчани продукти