Описание
По-кремообразно от фета, манури е свежо, полумеко сирене, което може да се използва в салати и сладкиши, както и десертно сирене (можете да го използвате като заместител на кремообразно сирене в рецепта за чийзкейк например. Произведено чрез добавяне на мляко и / или крем към суроватката от овче и козе мляко, манури е по-малко солено и по-кремаво от фета и се произвежда предимно в централна и северна Гърция, но можете да го намерите и в Атина.
Условия за съхранение
Да се съхранява при температура между 0 и 4 °С.
Алергени
Мляко
Енергийност (kcal/kJ) |
422 kcal / 1741 kJ |
Въглехидрати (г) |
1 г |
от които захари (г) |
1 г |
Мазнини (г) |
42 г |
от които наситени (г) |
29 г |
Протеини (г) |
10 г |
Сол (г) |
1 г |
Произход:
Гърция