Сирене Raclette ок. 150 г

този продукт Ви носи: 5 точки

Цена за 1 бр:

5.39 лв.

Не е наличен в момента

Тегло:

150 гр.

Състав:

пастьоризирано краве мляко, сол, сирище, регулатор на киселинността: калциев хлорид (E509), консервант: натамицин (E235)

Описание на продукта
Сирене Raclette се споменава в средновековни текстове от швейцарско-германски манастири, датиращи още от 1291 г. В началото сиренето се е консумирало от селяни в планинските алпийски райони на кантоните Вале и Фрибург (Швейцария) и Савойя и Верхня Савоя (Франция), Raclette е полутвърдо сирене, направено от двете страни на френските и швейцарските Алпи. Valais Raclette или Fromage a Raclette, както традиционно ги наричат, се правят по методи на предците с непастьоризирано мляко от крави, пасящи на алпийските ливади. Името Raclette идва от френската дума „racler“, което означава „да се остъргвам“. Сиренето има тънка, кафеникаво-оранжева кожа и бледожълт пастет с няколко и разпръснати отворени отвори. То има много характерна приятна, ароматна миризма с кремообразна текстура, подобна на сирена Gruyere, която не се отделя дори при разтопяване. Вкусът може да варира от орех, леко кисел до млечен.

 

Хранителни стойности за 100 г
Енергийност (ккал/ kJ) 350/1440
Въглехидрати (г) 1
Мазнини (г) 28
от които наситени (г) 18.70
Протеини (г) 22
Сол (г) 2

Произход:

Франция
Препоръчани продукти